Відбулось 33-е засідання Генеральної Асамблеї Європейської кооперації з акредитації

З 26 по 28 травня 2014 року в місті Прага, Чехія, проходило 33-е засідання Генеральної  Асамблеї Європейської кооперації з акредитації (далі – засідання EA GA) – найвищого органу з  прийняття рішень даного об’єднання, в повноваження якого входить здійснення контролю за  управлінням і загальним станом справ в асоціації та прийняття рішень щодо стратегії та  загальної політики.

 На засіданні EA GA була присутня делегація НААУ у складі Демчишена В.В. – першого заступника Голови НААУ та Латинського М.Е. – провідного фахівця відділу з міжнародного співробітництва управління міжнародного співробітництва, якості та інформаційного забезпечення.

В рамках засідання EA GA були розглянуті питання організаційного характеру проведення таких засідань, чіткого розмежування адміністративних завдань від стратегічних, розвитку асоціації на найближчі декілька років, приведення документів EA у відповідність до документів ЄС, механізмів розширення впливу EA в інших міжнародних організаціях з акредитації (ILAC та IAF), заслуховувались доповіді щодо діяльності технічних комітетів EA та комітету з фінансового нагляду.

Також, делегація НААУ провела ряд двосторонніх зустрічей з Головою EA Томасом Факламом, керівниками національних органів з акредитації з Республіки Естонії, Республіки Молдови, Литовської Республіки, Латвійської Республіки, Республіки Болгарії, Грузії, Республіки Білорусь, Чеської Республіки та іншими.