Семінар з акредитації медичних лабораторій

Семінар з акредитації медичних лабораторій

20 жовтня 2016 року у ВЦ «КиївЕкспоПлаза» в рамках Міжнародного форуму «Менеджмент в охороні здоров’я»  відбувся семінар «Акредитація медичних лабораторій відповідно до вимог стандарту ДСТУ EN ISO 15189:2015», організатором якого виступило Національне агентство з акредитації України (НААУ).

Семінар пройшов за участю: заступника Голови НААУ – начальника управління планово-організаційного Красюка В. В., начальника відділу нагляду за акредитованими лабораторіями НААУ Будника А. А., провідного фахівця відділу акредитацій лабораторій НААУ, кандидата біологічних наук Шевченко Л. Ю., керівника центру науки, медичних інновацій та моніторингу клінічної лікарні «Феофанія», доктора медичних наук, професора Котуза А. С. та заступника генерального директора з якості медичної лабораторії «Діла» Краснова В. В.

Під час семінару були розглянуті наступні питання:

-   інформація щодо повноважень та діяльності НААУ як національного органу з акредитації України;

-   аналіз вимог стандарту ДСТУ EN ISO 15189:2015 «Медичні лабораторії. Вимоги до якості та компетентності»;

-   практичні аспекти впровадження вимог стандартів у сфері акредитації в діяльності медичних лабораторій на прикладі акредитації «Діла»;

-   досвід розробки, впровадження та акредитації системи управління якістю клініко-діагностичної лабораторії клінічної лікарні «Феофанія» державного управління справами на відповідність вимогам стандарту ДСТУ EN ISO 15189:2015 «Медичні лабораторії. Вимоги до якості та компетентності»;

-   порядок акредитації медичних лабораторій НААУ.

На семінарі Голова НААУ Горицький В. М. вручив перший атестат про акредитацію медичній лабораторії «Діла» на відповідність вимогам стандарту  ДСТУ EN ISO 15189:2015 «Медичні лабораторії. Вимоги до якості та компетентності».

  

У семінарі взяли участь близько 200 представників медичних лабораторій, клінічних та дитячих лікарень, медичних та клініко-діагностичних центрів.

Учасники семінару проявили зацікавленість щодо впровадження стандарту  ДСТУ EN ISO 15189:2015, процедури проходження акредитації в НААУ, питань навчання та компетентності персоналу медичних лабораторій тощо.