Міжнародна база даних IAF CertSearch

Міжнародна база даних IAF CertSearch

 14 березня 2019 року Міжнародний форум з акредитації (IAF) запустив Міжнародну базу даних під доменом IAFCertSearch.org, створену для забезпечення авторитетного джерела для перевірки дійсності сертифікатів, виданих акредитованими органами з сертифікації систем менеджменту у всьому світі.

Проект IAFCertSearch був започаткований у 2014 році і він пройшов декілька успішних етапів схвалення IAF та його членами. Програму підтримав Комітет з управління базою даних IAF (DMC) в складі представників органів з акредитації, органів з сертифікації, а також промисловості. У жовтні 2017 року на засіданні Генеральної Асамблеї IAF більшістю голосів було прийняте рішення про розробку глобальної бази даних, яка отримала офіційну назву IAFCertSearch.

IAFCertSearch є добровільною базою даних, яка отримала істотну підтримку з боку державних установ, промисловості, а також мережі акредитованих організацій усіх рівнів.

IAFCertSearch забезпечує єдине місце збереження всіх сертифікатів на системи управління, які були видані органами з сертифікації, акредитованими органами акредитації-членами IAF з усього світу, підвищуючи тим самим ефективність перевірки та знижуючи вірогідність зловживань. IAFCertSearch підвищить обізнаність щодо сертифікатів, виданих акредитованими органами з сертифікації, помітність сертифікованих організацій, а також цінність та цілісність сертифікатів, виданих акредитованими органами з сертифікації.

IAFCertSearch є інструментом, за допомогою якого користувачі можуть підтвердити дійсність сертифікатів, виданих акредитованими органами з сертифікації у тих випадках, коли користувачі знають назву компанії / організації або ідентифікаційний номер сертифіката.

Проект IAFCertSearch розроблений з метою захисту, обізнаності та підвищення цінності сертифікатів, виданих акредитованими органами з сертифікації у всьому світі.