15 грудня 2013 року було опубліковано стандарт ISO/TS 22003:2013 «Системи менеджменту безпечності харчових продуктів – Вимоги до органів, що здійснюють аудит і сертифікацію систем менеджменту безпечності харчових продуктів».
Відповідно до Резолюції 2013-14 Генеральної Асамблеї Міжнародного Форуму з Акредитації (IAF) для переходу на нову редакцію міжнародного стандарту ISO/TS 22003 було встановлено перехідний період, що складає три роки з дня публікації нової редакції. Таким чином, стандарт ISO/TS 22003:2007 втрачає чинність з 15 грудня 2016 року.
Відповідно до Резолюції 2015 (35) 29 Генеральної Асамблеї було прийнято обов’язковий документ IAF MD 16:2014 «Застосування ISO/IEC 17011 при акредитації органів сертифікації систем управління безпекою харчових продуктів», який встановлює нормативні критерії по застосуванню ISO/IEC 17011 для акредитації органів, що здійснюють сертифікацію систем менеджменту безпечності харчових продуктів. Цей документ визначає заходи, які ОА проведе з метою оцінки компетентності ООВ у кожній з категорій ланцюгів харчування, визначених в додатку А до ISO/TS 22003:2013.
В діяльність НААУ було впроваджено стандарт ISO/TS 22003:2013 та затверджено Наказ НААУ від 09.03.2016 №43 «Щодо впровадження вимог міжнародного стандарту ISO/TS 22003:2007 в діяльності НААУ», який визначає заходи в перехідний період.
Також повідомляємо, що IAF було видало документ IAF ID 8:2015 «Інформаційний документ IAF щодо переходу акредитації органів з сертифікації систем менеджменту безпечності харчових продуктів на стандарт ISO/TS 22003:2013 зі стандарту ISO/TS 22003:2007», який знаходиться на офіційному сайті IAF.