Чергове засідання Ради з акредитації НААУ

На виконання положень Закону України «Про акредитацію органів з оцінки відповідності», міжнародного стандарту ДСТУ ISO/IEC 17011, Національним агентством з акредитації України 19 грудня 2017 року було організовано чергове засідання Ради з акредитації НААУ.

 У засіданні взяли участь 16 представників центральних органів виконавчої влади, акредитованих органів з оцінки відповідності, наукових установ та асоціацій. Члени Ради заслухали інформацію Голови НААУ Горицького В.М. щодо діяльності Національного агентства у 2017 році та доповіді Красюка В.В., заступника Голови, Марцинчика С.Г., начальника управління з акредитації лабораторій, Крилова О.С., начальника управління з акредитації органів сертифікації та інспектування, Ковєшнікова В.І., секретаря Ради з акредитації, Сінькової І.О., юрисконсульта НААУ.

 Було обговорено ряд питань щодо впровадження нових редакцій стандартів ISO/IEC 17011 та ISO/IEC 17025 та стан впровадження в діяльність НААУ документа EA 2/17 M:2016. Окрім того, під час засідання була розглянута політика НААУ про відновлення даних органів з оцінки відповідності. Також Радою було розглянуто пропозиції НААУ щодо проекту закону України № 6235 від 24.03.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних регламентів та оцінки відповідності».